Svensk Biogas lanserar humorpodd för åkare

Pressmeddelande
22 juni 2023 09:05
Svensk Biogas lanserar podcasten Åkarna, en humorpodd som riktar sig till de lastbilschaufförer som tillbringar sina arbetsdagar ute på vägarna.

I åtta avsnitt kommer podden behandla livet i och utanför hytten. Lyssnaren får bland annat följa det fiktiva företaget Jimmy Grävtjänst i Linköping AB, med chefen Jimmy och åkarna Pontus och Tina. Deras vardag, som består av långa körningar och hårt arbete, bjuder också på en del insikter i hur livet på vägarna kan leda tankarna till andra ställen.

– Vi ville göra något som hyllar chaufförerna och vår gemensamma kärlek för fordonsbranschen. Resultatet blev en humorpodd, säger Kristoffer Andersson, marknadskommunikatör på Svensk Biogas.

Podcasten bygger på fristående sketcher med både återkommande och nya karaktärer. Idén och innehållet har tagits fram och producerats av produktionsbolaget SMT tillsammans med Philip Kullgren och Joakim Sjöholm, som också står bakom den östgötska humorgruppen Pellen Productions med alster som Åtvidaberg ink, Cirkus Trafal och Torghumor.

– 80 minuter humor är inget man gör i en handvändning, men vi har vuxit in i det koncept vi jobbat fram och stundtals skrattat så vi gråtit. Det är förstås, som vanligt med humor, ingen garanti för att alla kommer älska allt, men ett tecken på att vi som skapare ska kunna stå rakryggade bakom detta. Jag är jättestolt. Förhoppningen är många tidlösa sketcher, karaktärer och citat för publiken att njuta av och ta med sig ut i livet - även det utanför hytten, säger Philip Kullgren.

– Våra lastbilskunder som kör på flytande biogas är oerhört värdefulla för oss, men de spelar också en avgörande roll för miljön genom sitt val att använda biogas som bränsle. Humorpodden Åkarna är ett bidrag från oss till lastbilschaufförerna, som vi hoppas kan förgylla tiden ute på vägarna, säger Erik Nordell, produktansvarig LBG, Svensk Biogas.

För mer information, kontakta gärna:

Tekniska verkens pressjour
Telefon: 013-20 91 40
E-post: press@tekniskaverken.se