Charlotta Sund slutar som vd för Tekniska verken under 2023

Charlotta Sund, vd Tekniska verken, foto: Crelle
Pressmeddelande
04 maj 2023 07:15
Efter fem år som vd för bolaget har Charlotta Sund informerat Tekniska verkens styrelse att hon kommer att lämna sitt uppdrag. Charlotta arbetar kvar som vd i bolaget till och med oktober 2023 för att säkerställa en välordnad överlämning.

Charlotta Sund tillträdde som vd för Tekniska verken-koncernen den 1 maj 2018. Samhällsutvecklingen har under senare år riktat strålkastaren mot såväl frågor som hållbarhet och cirkularitet, som energi och energipriser. Under Charlottas ledning har verksamheten och organisationen utvecklats och drivits i linje för att möta behoven inom dessa områden.

– Jag har haft fem fantastiska år på Tekniska verken och är väldigt imponerad av den enorma bredd och kompetens som finns inom koncernen. Det har varit otroligt roligt och givande att få arbeta mot målet att bygga världens mest resurseffektiva region tillsammans med både kunder och kollegor. Energibranschen har idag allas ögon på sig och utvecklingen inom dess olika områden är enorm; detta i kombination med Tekniska verkens starka resultat gör det här till en väl vald tidpunkt för en ny vd att ta vid och fortsätta att driva vidare arbetet framåt, säger Charlotta Sund, vd Tekniska verken.

– Jag vill rikta mitt och styrelsens varma tack till Charlotta för hennes värdefulla arbete under dessa fem år i bolaget. Under Charlottas ledning har Tekniska verken utvecklats mot ett ökat kundfokus och satsningar inom digitalisering. Vi har också fått en rad viktiga satsningar inom både energi och hållbarhet på plats, samtidigt som leveranssäkerheten inom den samhällsviktiga verksamheten alltjämt ligger på topp, dessa fina resultat tycker jag talar för sig själv. Jag vill verkligen gratulera Charlotta till hennes nya tjänst och önska henne lycka till inför framtiden, säger Maria Almesåker, styrelseordförande Tekniska verken.

Charlotta Sund går vidare till positionen som vd för det svenska statliga rymdbolaget SSC – Swedish Space Corporation – som hjälpt rymdorganisationer, företag, andra kommersiella aktörer och forskningsinstitut att få tillgång till rymden sedan tidigt 70-tal.

Tekniska verkens styrelse inleder omgående processen med att rekrytera en efterträdare som kan möta koncernens och kundernas behov på bästa sätt.

 

För vidare information, kontakta gärna:

Charlotta Sund, vd Tekniska verken i Linköping AB (publ)
Telefon: 013-30 86 50
E-post: charlotta.sund@tekniskaverken.se

Maria Almesåker, styrelseordförande Tekniska verken i Linköping AB (publ)
Telefon: 073-506 20 07
E-post: maria.almesaker@tekniskaverken.se

 

Charlotta Sund, vd Tekniska verken, foto: Crelle
Charlotta Sund, vd Tekniska verken, foto: Crelle