Tekniska verken kraftsamlar kring biogas genom att förstärka vd-roll

Anna Lövsén, affärsområdeschef Biogas, Tekniska verken samt vd Svensk Biogas, bild: Tekniska verken/Crelle
Pressbild från Tekniska verken
Pressmeddelande
08 februari 2023 10:06
Anna Lövsén, idag vd för Svensk Biogas, axlar från och med 1 mars även en renodlad roll som chef för affärsområdet Biogas inom Tekniska verken-koncernen. Genom denna satsning rustar sig organisationen för att möta marknadens omfattande utveckling och behålla en ledande position inom området.

Som en följd av detta släpper Anna Lövsén sin roll som affärsområdeschef för Vatten och avlopp på Tekniska verken i Linköping.

– Att kunna koncentrera mig fullt ut på biogasen är en förutsättning för att vi ska kunna ligga i täten av utvecklingen även i framtiden, och därmed dra nytta av detta framtidsbränsles alla fördelar och möjligheter. Jag ser verkligen fram emot att helhjärtat kunna fokusera på biogasen, säger Anna Lövsén.

I den gemensamma europeiska utmaningen att ersätta den ryska naturgasen har biogasen en viktig roll att fylla. Dessutom växer efterfrågan på framför allt flytande biogas (LBG) från såväl transportbranschen som industrin.

Stor framtidstro för ökad produktion av det förnybara bränslet

För att möta efterfrågan förbereder Tekniska verken en omfattande utbyggnad av den befintliga anläggningen för produktion och förvätskning i Linköping. Den planerade driftstarten är satt till 2025. För att ytterligare minska klimatpåverkan planerar koncernen även för att kunna förvätska den infångade koldioxiden och sätta den på marknaden i form av flytande biogen koldioxid.

– För att fullt ut kraftsamla runt de satsningar som vi gör inom biogasen och fortsätta bygga världens mest resurseffektiva region, är den här organisatoriska förändringen viktig. Anna Lövsén är en tungviktare inom biogasbranschen och hon har det driv som krävs för att axla denna betydelsefulla roll, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping.

Rekryteringen av Anna Lövséns efterträdare som affärsområdeschef Vatten och avlopp på Tekniska verken i Linköping påbörjas inom kort. Tills vidare går Mile Elez, teknisk direktör, in som tillförordnad affärsområdeschef Vatten och avlopp.

För mer information, kontakta gärna:
Anna Lövsén, affärsområdeschef Biogas, Tekniska verken samt vd Svensk Biogas
Telefon: 013-20 81 91 samt e-post: anna.lovsen@tekniskaverken.se

Anna Lövsén, affärsområdeschef Biogas, Tekniska verken samt vd Svensk Biogas, bild: Tekniska verken/Crelle