Toyota, DB Schenker och Svensk Biogas i samarbete - lastbil körs på flytande biogas

Pressmeddelande
31 januari 2020 15:20
Toyota Material Handling i Mjölby tar ytterligare ett stort kliv för att minska verksamhetens miljöpåverkan. Toyotatransporter, såväl regionalt i Östergötland som mellan byggnaderna på fabriksområdet i Mjölby sköts numera med en lastbil från DB Schenker som går på flytande biogas.

I somras blev Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB en anläggning med CO2 neutral produktion. Ett resultat av många insatser som avslutades med att flytande biogas ersatte gasol i Toyotas målerier. Samtidigt invigde Svensk Biogas en tankstation för flytande biogas (LBG) vid fabriksområdet, och ett samarbete mellan Svensk Biogas och Toyota var etablerat.

Toyota bygger nu om fabriken för att få färre transporter inom området. Utöver den satsningen inleds nu också ett samarbete med DB Schenker, som tillhandahåller en lastbil som går i trafik enbart för Toyotas räkning och som körs på flytande biogas. Redan tidigare har Toyota satsat på transporter med biodiesel, men vill nu gå vidare med fler hållbara alternativ.

-Det känns bra att vi optimerar transporterna och kör med miljövänligare bränsle. Det känns även bra att vi på ett trovärdigt sätt kan påstå att vi faktiskt har allt mindre påverkan på miljön, säger Dick Lindman Transport Manager på Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB i Mjölby.