Pressinbjudan Rundabordssamtal om flytande biogas (LBG) i transportsektorn

Pressmeddelande
12 februari 2019 16:58
I morgon onsdag den 13 februari bjuder Svensk Biogas i Linköping och Toyota Material Handling i Mjölby in till rundabordssamtal om flytande biogas (LBG) i transportsektorn.

Svensk Biogas i Linköping kommer under 2019 att etablera en publik tankstation för flytande biogas (LBG) och komprimerad biogas (CBG) i Mjölby, och därefter ytterligare en i Linköping. Scania, Volvo och Iveco har det senaste året lanserat lastbilsmodeller (410-460 hk) som drivs på LBG och/eller CBG. Alla fossilfria drivmedel behövs, och biogas är ett av de fossilfria drivmedlen som kommer ha en naturlig plats i fordonssektorn i framtiden.

Toyota Material Handlings produktion i Mjölby blir fossilfri efter sommaren 2019 då den fossila gasolen, som idag är det bränsle som primärt används för att driva tork- och härdugnar i målerierna, ersätts med flytande biogas. Nu tittar företaget även på vilka möjligheter som finns att köpa fossilfria transporter. 

Syftet med rundabordssamtalet är att samverka för att öka antalet fordon som drivs på biogas inom den tunga transportsektorn i regionen.
Vilka utmaningar finns? Vilka möjligheter medför biogas? Vad krävs för att våga satsa på transport med biogasdrivna lastbilar?
Hur kan vi tillsammans hjälpas åt att få till de 10 första lastbilarna med LBG-drift i regionen?

Media hälsas välkommen kl 12.30 - 13.00!

Datum: Onsdag 13 februari 2019
Plats:   Mjölby Stadshotell (vid Mjölby tågstation)

 

För mer information kontakta gärna:
Anna Lövsén, vd, Svensk Biogas, 013-20 81 91
anna.lovsen@tekniskaverken.sen

Agneta Ring, hållbarhetschef, Toyota Material Handling, 070-309 10 55
agneta.ring@toyota-industries.eu

Sara Anderberg, kommunikationschef, 073-078 91 34
Sara.Anderberg@toyota-industries.eu

 

Svensk Biogas i Linköping AB är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping AB (publ).

 

Lana Brunell
Pressansvarig