Flytande biogas för industri

Genom att ersätta fossila bränslen med flytande biogas, kan ditt företag minska utsläppen med cirka 90 procent. Vi hjälper er att ställa om till en hållbar industri.

Vi erbjuder flytande biogas (LBG) som är närproducerad i Linköping på Tekniska verkens biogasanläggning. LBG är ett fossilfritt och förnybart alternativ till bland annat naturgas och gasol, som ger minst 90 procent lägre klimatpåverkan än fossila bränslen.

Ett företag som redan har tagit steget mot fossilfritt är Toyota Material Handling i Mjölby. De har bytt ut gasolen i sitt truckmåleri mot flytande biogas från Svensk Biogas. 

Vi hjälper er att ställa om till fossilfritt

När ditt företag har tagit beslutet att ställa om till fossilfritt, så hjälper vi er från start till mål. Förutom att leverera gasen kan vi även hjälpa till med:

  • Rådgivning kring brännare och lagringstankar för flytande biogas.
  • Rådgivning under förstudien.
  • Insamling av matavfall via Tekniska verken.

Vi är en del av Tekniska verken som bland annat erbjuder tjänster för insamling av matavfall, som sedan används i biogasproduktionen. I praktiken kan ni alltså använda ert eget matavfall som förnybar energi och på det sättet sluta kretslopp.

Minska utsläppen från era tunga transporter

Flytande biogas kan även användas för tunga transporter och ger maximal prestanda men minimal klimatpåverkan. Både fordonstillverkare och drivmedelsbolag satsar nu på flytande biogas vilket gör att det finns alla förutsättningar att ställa om. Vi driver i dagsläget två tankstationer för flytande biogas i Mjölby och Linköping.

 

Vill ni ställa om till en fossilfri produktion?

Erik Nordell

Produktansvarig för flytande biogas (LBG)
013-30 85 42
erik.nordell@tekniskaverken.se

 

Hjälpte denna information dig? Nej
Fakta

Energiinnehåll jämfört med andra bränslen

  • Flytande biogas (LBG): 13,7 kWh/kg
  • Gasol: 12,9 kWh/kg
  • Flytande naturgas (LNG): 13,7-15 kWh/kg