Att äga och köra biogasbil

När du tankar biogas kör du på ett av världens mest klimatsmarta bränslen, som minskar utsläppen, sluter flera kretslopp och dessutom är billigare än bensin.

Att äga gasbil

En gasbil är precis som en vanlig bil, bara 100 gånger bättre. Du kan nämligen bidra till en bättre miljö med minskade utsläpp, genom att köra precis som vanligt. Dessutom har du turen att bo i en region där det aldrig är långt till närmsta biogasmack. Svensk Biogas driver drygt 10 tankstationer i regionen och i hela Sverige finns över 200 tankstationer.

Du sluter flera cirklar

När du tankar biogas bidrar du inte bara till att minska utsläppen med 95 procent. Du är även med och bidrar till ett hållbart jordbruk och gör det möjligt för oss att göra fler satsningar på gas. 

Ett smart val för miljön och plånboken

I juli 2018 införde regering en miljöbonus som kallas bonus malus-systemet. Det innebär att det blir billigare att köpa en bil som är bra för klimatet och dyrare att köpa en bil som är sämre för klimatet. När du köper en ny gasbil får du en miljöbonus på 10 000 kronor. Det kommer hela tiden nya modeller på marknaden så det finns mycket att välja på. Sök bland bilmodeller hos Miljöfordon eller ladda ner Biogas Östs broschyr Gasfordon 2020 som visar aktuella gasfordon på den svenska marknaden.

Billigare att tanka gas än fossilbil

Många tror att det är dyrare att tanka gas än bensin eftersom kilopriset på gas är högre än literpriset på bensin. Men egentligen är det tvärtom. 

Jämför priset på bensin med biogas

Tjänstebil på biogas med lägre förmånsvärde

För dig som kör bil i tjänsten är gasbil ett smart alternativ. 

"Precis som vanligt fast bättre"

Familjen Danielsson från Nykil är en helt vanlig familj som kör en helt vanlig biogasbil. De berättar om varför de valde gasbil och hur det har gjort de ännu mer miljömedvetna.

Hjälpte denna information dig? Nej