Nyheter

Advent.jpg

I jul och nyårshelgen håller vår kundtjänst öppet 9-16 alla vardagar. Dag före röd dag/helgdag är det öppet 9-15.

Gumpekulla_dimma_001_140912_LR.jpg

Naturvårdsverket har inom sitt program Klimatklivet beviljat Svensk Biogas stöd upp till 9,35 miljoner kronor - max 50 procent av den totala investeringen på 18,7 miljoner kronor - för att under 2017 ytterligare öka tillgängligheten för Svensk Biogas kunder i Östergötlands län genom två nya macketableringar.

På grund av ett fel hos vår systemleverantör har vissa kunder inte fakturerats för tankningar gjorda på macken vid Rejmes i Norrköping sedan i juni. Dessa tankningar kommer i stället med på fakturan för november månad. Vi har vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen. Vill du ha mer information om just din faktura är du varmt välkommen att ringa vår kundtjänst på 013-20 80 60 så hjälper vi till på alla sätt vi kan.

ogis64c2bd17x07gfoyesacr2ns39hb.jpg

Macken vid Rejmes på Risängsgatan i Norrköping blir den fjärde av våra mackar som får ett så kallat blinkljus. En blinkande lampa fungerar som en påminnelse till föraren om att koppla loss slangen efter avslutad tankning.

Kanske har du tankat vid Svensk Biogas mack vid Spårgatan i Norrköping nyligen och sett att vi där har ett nytt system? En blinkande lampa fungerar som en påminnelse till föraren om att koppla loss slangen efter avslutad tankning.

Svensk Biogas har tecknat avtal om leverans av lokalproducerad biogas med Nobina Sverige AB i Norrköping samt Bliva buss i Sverige AB i Motala.  Avtalet är en följd av Östgötatrafikens upphandling av kollektivtrafik i östra och västra Östergötland, och innebär leverans av 12 miljoner kg biogas till och med juni 2022 med option på ytterligare 2 år.

Svensk Biogas mack på Rejmes upphör den 1 juni. Anledningen är att Linköpings kommun inte förlängt det tillfälliga bygglovet som funnits, då macken ligger på ett utvecklingsområde där kommunen vill låta Linköping växa.

Kanske har du tankat vid Svensk Biogas mack vid Engströms i Tornby nyligen och sett att vi där har ett nytt system? En blinkande lampa fungerar som en påminnelse till föraren om att koppla loss slangen efter avslutad tankning.

I slutet av året 2015 kom det positiva beskedet från EU om fortsatt svensk skattebefrielse på biogas t o m år 2020.  

Katrineholm Vatten och Avfall AB förvärvar Tekniska verkens uppgraderingsanläggning  och Svensk Biogas tankstation för biogas i Katrineholm. Från och med den 1 november  tas driften av macken över. Macken kommer att gå under namnet Rosenholm Biogas.  Svensk Biogas kunder kommer även i framtiden kunna tanka med Svensk Biogas tankkort på macken i Katrineholm.