OBS! Detta pressmeddelande är äldre än sex månader och därför kan eventuella kontaktpersoner, bolagsnamn, länkar och annan liknande information vara inkorrekt.

PRESSMEDDELANDE
Linköping 05 juni 2017
svensk-biogas.png

Äntligen! Vi bygger nytt i södra Linköping.

Svensk Biogas bygger en ny tankstation i södra Linköping. Placeringen blir i Tannefors, i korsningen där Gamla Tanneforsvägen möter Nya Tanneforsvägen. På platsen finns idag en parkering som drivs av Dukaten. Svensk Biogas förlägger tankstationen i ena änden av parkeringen så den blir lättillgänglig för bilister som passerar de södra delarna av Linköping. Macken kopplas på det lokala gasnätet och kommer att ha hög kapacitet och driftsäkerhet. Kostnaden är drygt 4 miljoner kronor där hälften av investeringen möjliggörs av pengar från Klimatklivet.

Bygglov och alla tillstånd är godkända och planen är att tankstationen ska invigas under hösten 2017.

-Vi är otroligt glada att kunna presentera den här nyheten eftersom vi vet hur efterlängtad den här macken är. Biogas är ett av de bränslen som hjälper Sverige att nå målet om en fossilfri fordonsflotta år 2030, och det händer mycket positiva saker för gasbranschen just nu. Nu bygger vi för framtiden och satsar på mer biogas i regionen säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Biogas.

Förutom macken i Tannefors bygger Svensk Biogas även en bussdepå och en mack i Västervik, som invigs efter sommaren.

För mer information kontakta gärna:
Mattias Philipsson, vd Svensk Biogas, 013-20 82 76
mattias.philipsson@svenskbiogas.se