OBS! Detta pressmeddelande är äldre än sex månader och därför kan eventuella kontaktpersoner, bolagsnamn, länkar och annan liknande information vara inkorrekt.

PRESSMEDDELANDE
Linköping 14 september 2016
svensk-biogas.png

Svensk Biogas levererar biogas till Västerviks kollektivtrafik

Svensk Biogas i Linköping har tecknat avtal om leverans av knappt 8 miljoner kilo biogas under en tioårsperiod till Söne Buss AB i Västervik. Leveransstart sker i augusti 2017 är en följd av Kalmar Länstrafiks upphandling av busstrafik i länet.

- Detta uppdrag sker i nära samarbete med Västervik Biogas AB som sedan flera år bedriver biogasverksamhet på orten. Den lokala kunskapen och förankringen är viktig för oss och en stor bonus är att Västerviks matavfall som idag omvandlas till biogas i Linköping i framtiden kommer driva Västerviksbornas bussar, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Biogas.

- Det är mycket glädjande att vi tillsammans med Svensk Biogas får möjlighet att leverera ett av världens renaste bränslen till vår lokala trafik. Det betyder att en viktig pusselbit i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete nu faller på plats, säger Bruno Nilsson, vd på Västervik Biogas AB.

Svensk Biogas i Linköping AB är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping AB (publ). Tekniska verken äger även 40 procent av aktierna i Västervik Biogas och Västerviks kommun äger resterande del av bolaget. Biogas är ett av världens renaste fordonsbränslen som dessutom är lokalproducerat och sluter kretsloppet.
 
För mer information kontakta gärna:
Mattias Philipsson, vd Svensk Biogas 013-20 82 76
mattias.philipsson@svenskbiogas.se