Lampan hjälper dig att komma ihåg

Macken vid Rejmes på Risängsgatan i Norrköping blir den fjärde av våra mackar som får ett så kallat blinkljus. En blinkande lampa fungerar som en påminnelse till föraren om att koppla loss slangen efter avslutad tankning.

Så funkar det
Direkt efter att tankningen är avslutad börjar en lampa att blinka, se bild. När slangen sedan kopplas bort så slocknar också lampan.  

Onödiga driftstopp
Tanken är att påminnelsen ska hjälpa till att minska antalet slangkörningar vid gasmackar, det vill säga när föraren kör iväg utan att koppla loss slangen. Slangkörningar orsakar driftstopp vid macken och oftast att både bil och mack måste repareras. Detta är den fjärde macken vi inför detta på och det finns också på Svensk Biogas mack i Valla, vid Engströms i Tornby Linköping och på Spårgatan i Norrköping. Målet är att samtliga våra stationer är utrustade med blinkljus i framtiden.