OBS! Detta pressmeddelande är äldre än sex månader och därför kan eventuella kontaktpersoner, bolagsnamn, länkar och annan liknande information vara inkorrekt.

PRESSMEDDELANDE
Linköping ANGE DATUM

Renault Kangoo nu godkänd för biogas

Efterfrågan på biogasbilar ökar stadigt. Utbudet av bilmodeller med biogasdrift är tyvärr något begränsat, men det går att efterkonvertera fordon till biogas. I dagarna har Stadspartner AB fått en konverterad Renault Kangoo 1,6 godkänd i alla instanser.
 
Fordonsteknik, en avdelning hos Stadspartner, har arbetat med konvertering av bilar från bensin och diesel sedan  2002.  Målet var driva på utvecklingen av biogasdrivna fordon och bredda utbudet. Stadspartner är ensamma i Sverige om att utföra efterkonvertering av fordon till biogasdrift. Tidigare har de konverterat bland annat Skoda Octavia och dieseldrivna Scania P94.
 
Att konvertera ett fordon innebär att gastankar monteras in i bilen och att motorns elektronik anpassas till att klara både biogas och bensin eller diesel. När det tekniska arbetet är klart följer emissionstester enligt EU-direktiv som utförs av ett certifierat provningsorgan. Därefter besiktas bilen hos Svensk Bilprovning innan den är fullt godkänd.
 
-        Vi känner en ökad efterfrågan på biogasdrivna fordon av den här typen, en liten smidig arbetsbil. Därför är det roligt att konstatera att allt har gått enligt planerna och att vi nu kan erbjuda marknaden ytterligare en bilmodell som drivs av det mest miljövänliga bränsle som finns idag, säger Roger Nilsson, vd på Stadspartner.
 
Stadspartner har egna konverterade Renault Kangoo i drift och har redan beställningar på konverteringar till externa kunder. Priset på biogas varierar i Sverige. Hos Svensk Biogas kostar en kubikmeter biogas 9,97 kronor, det motsvarar ett bensinpris på 9,06 kronor litern.

Fakta Renault Kangoo 1,6 biogaskonverterad
Tankvolym gas  72 volymliter Tankvolym bensin     50 liter
Körsträcka gas cirka 240 km  Körsträcka bensin     cirka 700 km
Miljöklass 2005  Komponentgaranti    12 månader
 

För mer information vänligen kontakta:
Ingvar Augustsson, chef Stadspartner AB Fordonsteknik ,  tel 070-329 83 19
Roger Nilsson, vd Stadspartner AB, tel 013-209062 
 
 


Stadspartner AB, är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping AB (publ), de är specialist på alla delar som ingår i begreppet stadsmiljö. Det kan vara projektering, olika former av ledningsunderhåll, snöröjning och professionell skötsel av städer samt grönområden. De åtar sig också att vårda, utveckla och förvalta fastigheter. Stadspartner konverterar även fordon till biogasdrift. www.stadspartner.se